Здравейте, приятели на БЕРК ЕС!

Настъпването на Новата година винаги носи усещането и дава надежда за повече радост, здраве, късмет, успехи, любов, благоденствие… и какво ли още не. Надяваме се, че всички проблеми, неуспехи, трудности… ще останат в старата година и най-доброто тепърва предстои. Бъдете много здрави и дано 2019-та бъде вашата година!

С настъпването на Новата Година и ние решихме да търсим нови предизвикателства и затова бързаме с радост да ви съобщим, че се включваме в една млада кампания, която набира популярност. Става дума за Ежедневник #Аз_Живея.

Какво е #Аз_Живея?

Кампанията #Аз_Живея е книга-ежедневник, която е изключително полезна за деца на възраст между 7 и 18 години и техните родители. Зад осъществяването на проекта стоят:

  • Диетолог с 10 годишен опит в индивидуална и групова работа с възрастни и деца, създател на пекарни, ресторанти и магазини за здравословни храни;
  • Педагог-психолог, създал своя школа за развитие и обучение на деца от 3 до 17 години;
  • Двама ученика – единият е ютубър с повече от 72 000 абоната, а другият е илюстратор, който е нарисувал ежедневника и е написал част от статиите в него.

#Аз_живея има за цел да помага на учениците от страната да се хранят здравословно, да се движат и да научат защо е важно да го правят, да станат по-организирани в училище, да научат необходимото с по-малко усилия, да направят живота си ярък и щастлив и много други интересни неща!

Всичко изброено по-горе е представено по интересен и атрактивен начин под формата на статии, рецепти, анкети, графици, календари и други интригуващи начини.

Мисията на кампанията #Аз_живея започва с едноименния ежедневник и продължава в социалните мрежи, където в момента тече и първата игра организирана от инициативата. От нея учениците могат да спецелят много награди, а големият победител ще се сдобие с чисто нов Iphone X! Научете повече за условията от този пост.

От началото на учебната 2018 година досега кампанията активно се е фокусирала върху целта да активира и повлияе на децата за здравословното, натурално и полезно хранене, чрез:

  • Създаването или използването на продукти, които отговарят на критериите за здравословна храна и нормативната база, и тяхното представяне пред учениците из цялата страна, чрез информационни-дни #Аз_Живея;
  • Намирането на производители, готови да произвеждат здравословна храна за училищата в индустриални условия;
  • Създаването на условия, в които здравословните продукти да се предпочитат и търсят от децата и техните родители.


“Важно е те (децата) да се научат да намират и избират осъзнато полезните храни сами!”, казва един от основателите на идеята Филип Хайвазиян, а ние от БЕРК ЕС заставане зад кампанията и ще помагаме с каквото можем.

Пожелаваме Ви хармонична и изпълнена с успехи и щастие 2019-та!