Бърза рецепта за шоколадови мъфини

Каква по-добра идея за прекарване на съботния следобед от похапването на вкусни мъфини с парченца шоколад. Звучи добре, нали? Време е да се поглезите с малко сладко изкушение. И тъй като е ден за почивка, приготвянето им става бързо и много лесно.

Но преди да преминем към нашата рецепта за шоколадови мъфини… нека първо да се запознаем с малкото кексче по-отблизо.

Мъфин не е същото като къпкейк!

Мъфинът е вид мини кексче, което може да е сладко или по-хлебно. Тестото от което се приготвя увеличава обема си почти двойно при печенето. Това което различава мъфините от къпкейковете е цилиндрична им основа и куполообразният връх. Разпространението на думата “мъфин” започва от френската дума moufflet, която означава мек, когато се използва за хляб и хлебни изделия. Мъфините винаги се сервират по единично, защото са предназначени за един човек, за едно ядене. Най-често в световен мащаб малките кексчета се консумират като сутрешна или следобедна закуска. Вкусният мъфин трябва да е свеж и с мека средина!

[addthis tool=addthis_relatedposts_inline]

[recipe title=”Рецепта за шоколадови мъфини” servings=”20-24 мъфина” time=”30 минути” difficulty=”Много лесно” image=”https://berk-es.com/wp-content/uploads/2017/02/Done-Chocolate-Muffins.jpg” description=”Пригответе си вкусни шоколадови мъфини за отрицателно време!”]

[recipe-ingredients title=”Необходими продукти”]
– 600гр. Шоколадов Микс за Мъфини
– 4 броя Яйца
– 180мл. Олио
– 130мл. Вода
[/recipe-ingredients]

[recipe-directions title=”Начин на приготвяне”]
1. Всички продукти се слагат в кухненския робот иии… се разбиват, докато се получи гъста смес.
Ready Mix
2. Фурната вече е загряла на 180°C – 200°C градуса, а сместа за мъфини е изсипана по формичките.
Muffin Decoration
3. Възможно е да декорирате вашите мъфини със сушени плодове (например стафиди), кокосови стърготини, парченца бял или кафяв шоколад или друго по ваш избор.
4. Следва и последната стъпка – печенето! Печете между 15 – 25 минути в зависимост от скоростта на вашата фурна. Ако започнете да усещата невороятния аромат на прясно изпечени шоколадови мъфини, значи те вече очакват да бъдат сервирани.

[/recipe-directions]

[/recipe]

Ето че приготвянето на шоколадовите мъфини не отнема от свободното време за почивка през студения съботен следобед. Остава ви само да им се насладите с чаша топло мляко в ръка…

Bon Appétit!