Изпитвате ли страх, когато ви предстои работа със захарно тесто? Е, да кажем, че това чувство донякъде е нормално! Много хора се плашат при мисълта, че ще трябва да разточат внимателно фондана, а след това също толкова прецизно да покрият плануваното сладко изкушение с него.

Няма нищо страшно! Технолозите, с които работи фирма Берк ЕС ООД, ежедневно работят със захарни теста, а ние успяхме да измъкнем няколко ценни съвета от тях и затова бързаме да ги споделим с вас!

5-те съвета, които решихме да ви предоставим се изпълняват бързо, запомнят се лесно и със сигурност ще ви помогнат когато ви се наложи да се сблъскате с обличането на торта или друг сладкиш с фондан.[su_spacer size=”20″]

5 Съвета, които ще ви помогнат да повишите ефективността си при работа със захарно тесто / фондан:[su_spacer size=”20″]

#1 Избягвайте евтините![su_spacer]

Първият и може би най-полезният от всички съвети е никога да не се смущавате от цената на различните марки достъпни на пазара. Повярвайте ни, има си основателни причини в това ценовата гама да варира! В случая по-скъпите захарни теста са с по-добър вкус, по-разпространени са на пазара, имат по-добра еластичност и цветова текстура и със сигурност са с по-добра консистенция от по-евтините алтернативни стоки на пазара.

Разбира се, винаги има изключения, но все пак по-високата цена е гаранция за по-високо качество, защото в ценообразуването влизат и всички тестови услия, които производителите полагат за да поддържат едно и също качество на продуктите си. Освен това винаги са в готовност да отреагират, когато има проблем с продукта им!

Погледнато от друга страна, похарчените малко повече пари могат да ви спестят много стресови ситуации и да предадат спокойствие на работата ви с фондана. Все пак технолозите горещо препоръчват да опитате топ марките и да откриете коя ще се окаже най-добрата за вас.

[su_button url=”https://store.berk-es.com/product-category/%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE/%D0%B7%D0%B0%D1%85%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%BE-%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE/” target=”blank” background=”#ed7818″ size=”4″ center=”yes” radius=”10″ icon=”icon: cart-arrow-down” text_shadow=”2px 2px 2px #000000″]Купи Захарно Тесто[/su_button]

[su_spacer size=”20″]#2 Съхранението е много важно![su_spacer size=”20″]

Захарното тесто може лесно да се изпусне от контрол и да стане сухо! Когато това се случи, фонданът е предразположен към грозни пукнатини и губи еластичност. Затова е изключително важно да се съхранява правилно.

Съветът на технолозите тук е, ако закупите захарно тесто в кофи да проверите дали няма пукнатини или дупки и да се уверете, че капакът е правилно закрепен. Ако фонданът вътре в кофата е в торбичка не забравяйте да проверите и нея за правилно опаковане. Ако захарното тесто не е опаковано го обвийте с опаковъчно стреч фолио и съхранявайте в добре херметизирани съдове.

[su_spacer size=”20″]#3 Скоростта е от значение![su_spacer size=”20″]

Когато говорим за обличане на торти с фондан едно е ясно, ако се работи достатъчно бързо вероятността да бъдат избегнати проблеми с разтегливостта, пропукването или втвърдяването на захарното тесто рязко намалява.

[su_note note_color=”#793a1c” text_color=”#ffffff” radius=”10″]Бъдете сигурни, че с практиката и времето, техниката и скоростта за работа с фондан ще се подобряват и ще дойде момент, в който ще усъвършенствате тънкостите изцяло. Все пак технолозите препоръчват да не се туткате и разсейвате със странични неща когато настъпи моментът да сте по-внимателни![/su_note]

[su_spacer size=”20″]#4 Цветното е на мода![su_spacer size=”20″]

Предайте цвят на вашето въображение и използвайте цветовата гама предлагана от съответната марка захарни теста, с която работите. Потърсете възможни комбинации в интернет или използвайте снимките, които сме вмъкнали по-долу.

Друг начин за постигане на цвят е чрез използването на гелообразни или течни бои за оцветяване (сладкарски). Технолозите споделят, че в днешно време с богатата гама от цветни захарни теста, които се предлагат на пазара, едва ли ще има нюанс, който да не може да бъде пресъздаден!

Как да постигнем желаните цветове фондан с помощта на гелообразни сладкарски бои и масло?

 

 

[su_spacer size=”20″]#5 Колкото повече, толкова повече![su_spacer size=”20″]

Случвало ли ви се е да не успеете да облечете вашата торта изцяло и да нямате повече фондан – истински кошмар! Основата се вижда, краищата започват да се набръчкват, а ако дръпнете прекалено може и да се получат разкъсвания, както вече споменахме, кошмар!

Най-лесният начин да избегнете подобен сценарии е като използвате (купувате) и разстилате повече фондан, от колкото е нужно. Технолозите предлагат едва след като сте сигурни, че сте покрили тортата изцяло, тогава да изрязвате излишните парчета захарно тесто.[su_spacer size=”20″]

Споделете с нас в коментарите вашите доказани съвети за по-ефективна работа със захарно тесто!