Как да си направим чийзкейк без печене

Здравейте, приятели в предишните два блог-поста ви показахме как да се възползвате от нашите продукти и да приготвите вкусен сладкиш с три вида мляко, наречен трилече.

Днес ще се съсреодоточим върху това как се прави чийзкейк без печене, в домашни условия. По традиция отново ще ви представим авторски снимки от процеса на приготвяне и ще ви споделим нашата рецепта. А както може би се досещате няма да са ви нужни много време и усилия, защото всичко става бързо, лесно и вкусно!

Преди обаче да запретнете ръкави и да започнете с подготовката за нашия лесен чийзкейк без печене, е време за малко история!

История на десерта чийзкейк

Според историци, чийзкейкът е бил приготвен за пръв път за участниците в Олимпийските игри още в Древна Гърция през 776г. Пр. Хр. Сладкишът придобива популярност едва след 1912г., когато рецептата е била пренесена в САЩ.

С появата на пастьоризираното сирене се слага и началото на съвременния вкус, който всички добре познаваме – хрупкави бисквитки, мека кремове текстура, покрити сзаливка по избор (най-често плодова).

Днес съществуват десетки разновидности на любимия десерт – като една от тях, може да приготвите благодарение на Vizyon чийзкейк микс.

Рецепта за чийзкейк без печене с боровинки

След като научихме малко исторически факти за днешния сладкиш е време да пристъпим към продуктите, от които ще имате нужда за изпълнението на рецептата:

[recipe title=”Чийзкейк без печене с боровинки” servings=”12 парчета” time=”30 минути” difficulty=”Много лесно” image=”https://berk-es.com/wp-content/uploads/2017/09/Чийзкейк-Без-Печене-Микс.jpg” description=”Вижте предложението на БЕРК ЕС ООД за приготвяне на лесен чийзкейк без печене с маскарпоне, декориран със свежи боровинки. Следвайте стъпките посочени по-долу и си пригответе вкусен десерт.”]

[recipe-ingredients title=”Необходими продукти”]
– 2 пакетчета бисквити с масло
– 150гр. Краве масло
– 200гр. Микс за чийзкейк без печене Vizyon
– 250мл. Вода
– 1л. Заквасена сметана
– 250гр. Маскарпоне или крема сирене (по избор)
[/recipe-ingredients]

[recipe-directions title=”Начин на приготвяне”]
1. Разтопете кравето масло на бавен огън и прибавете бисквитите, като преди това ги натрушите на прах.
Масло-бисквити
2. Изсипете сместа от бисквитите и маслото във форма за чийзкейк (с падащо дъно) и оставете в хладилника докато получите твърда и хрупкава основа за вашия чийзкейк.
3. Разбъркайте 200гр. от микса за чийзкейк на Vizyon със 250мл. вода за 2 минути на средна скорост с помощта на миксер.
4. Прибавете заквасената сметана и бъркайте още 2 минути на средна скорост.
Смес-за-Чийзкейк
5. Ако ще добавяте маскарпоне или крема сирене ги добавете заедно със стъпка номер 4.
6. Изсипете получената смес върху основата от бисквити.
7. Оставете формата за чийзкейк в хладилника за около 2 часа.
8. Гарнирайте със свежи боровинки и боровинков сос! (* Последната стъпка зависи изцяло от вас и вашето кулинарно въображение. Украсете вашия чийзкейк с ядки, плодове, конфитюр… или както си го представяте!)

[/recipe-directions]

[/recipe]

Това е нашето предложение за лесен чийзкейк без печене с маскарпоне и заквасена сметана. Надяваме се да ви хареса!

Bon Appétit!